Aloitin Tero Karvisen vetämän mobiilituotekehitys kurssin (Kurssin sivut), jossa harjoittelemme PhonenGapin käyttöä ja applicaatioiden tekemistä mobiililaitteille. Ensimmäisen viikon tehtäväksi saimme tehdä omavalintaisen ensimmäisen ohjelman. Ensimmäinen ohjelma tietty oli Hello World, jonka tekemiseen löytyvät ohjeet Teron kotisivuilta: http://terokarvinen.com/2012/hello-phonegap-from-xubuntu-12-04-live-cd.

Hello Worldin lisäksi kokeilin vielä kuinka näppärästi OpenStreetMapin sai näytetyksi kännykän näytölle. Alkuperänen tarkoitus oli rakentaa ohjelma, joka hyväksikäyttää TieInfon json-rajapintaa, josta olisin saanut koko Suomen kattavan sää mittauspisteiden datat. Kuitenkin monien yritysten jälkeen en saanut jostain syystä javascriptillä haettua yhtikäs mitään dataa. Ongelma ei vielä ehtinyt ratketa, mutta tulen myöhemmin päivittämään mistä se jäi kiinni.

Mutta itse OpenStreetMap ohjelman tekoon. Aluksi sinun tarvitsee hakea OpenLayer.js -kirjasto osoitteesta: http://openlayers.org/download/OpenLayers-2.12.tar.gz ja viedä se assets/www/OpenLayers-2.12 -hakemistoon. Seuraavaksi lisäät seuraavan koodin index.html.

<!DOCTYPE HTML>
<title>OpenLayers Simplest Example</title>
<div id="demoMap" style="height:250px"></div>
<script type="text/javascript" src="OpenLayers-2.12/OpenLayers.js">
<script>
    map = new OpenLayers.Map("demoMap");
    map.addLayer(new OpenLayers.Layer.OSM());
    map.zoomToMaxExtent();
</script>

Seuraavaksi voit ajaa koodin ja sinulle generoituu valmis ohjelma, joka näyttää vain OpenStreetMapin. Ohjelmaan olisi hyvin voinut lisätä vielä paikannuksen, mutta sisäoloissa en joko saanut kännykälläni gps yhteyttä taikka se ei muuten vain pelittänyt. Kokeillaan myöhemmin uudemman kerran.

Nimi: Kartta
Kuvaus: Ohjelma näyttää OpenStreetMapin
Status: alpha
Lisenssi: GPL v2
Asennuspaketti: http://myy.haaga-helia.fi/~a1102088/mobiilituotekehitys/Kartta.apk
Lähdekoodit: Näkyvissä ylhäällä
Tekinen toteutus: Ohjelma avaa OpenLayerin, joka näyttää OpenStreetMap:n kartan.